Една седмица. Максималният срок, който човешкият организъм може да издържи без вода. Тъй като тялото ни е съставено 70% именно от вода, от основно значение е не просто да имаме достъп до вода за пиене, а и тя да е максимално чиста. Постоянната консумация на нефилтрирана, недотам чиста вода може да причини сериозни здравословни проблеми, които често се неглижират, тъй като отнема известно време да се проявят. В наши дни, въпреки все по-бурното ни развитие, все още повече от 2.2 милиарда души нямат достъп до чиста и безопасна за пиене вода. За радост на пазара вече има все по-напреднали и иновативни технологични системи за филтрация, като системите за ултрафилтрация на Clean Water Bulgaria. Филтрираната на момента вода е много по-качествена от обикновената чешмяна или бутилирана вода.

1. Филтрираната вода е много по-изгодна

Използването на филтри за вода е много по-изгодно от купуването на бутилирана вода, която освен това е вредна за околната среда заради замърсяването, свързано с производството, използването и изхвърлянето на пластмасовите бутилки. Всъщност, голяма част от бутилираните води идват от същите източници като чешмяната вода, т.е. купувайки бутилирана вода, ние просто си купуваме пластмасовата бутилка. Инвестирайки в професионална система за филтрация, не само ще намалите разходите си, но и ще си осигурите на себе си и близките ви многократно по-високо качество на питейната вода, която винаги ще e качествено филтрирана на момента.

  1. Филтрираната вода има огромни ползи за околната среда.

Бутилираната вода и свързаните с нея пластмасови отпадъци са сред основните замърсители на околната среда, тъй като изхвърлените бутилки имат нужда от 300 години, за да се разградят напълно. Бутилирането на вода изразходва и огромно количество водни ресурси, тъй като за производството на всеки литър бутилирана вода, всъщност се използват 3 литра вода. Това е огромно и безотговорно разхищение на ресурс, до който 2.2. милиарда души нямат дори достъп.

  1. Филтрацията на вода премахва всички замърсявания.

Качествените филтър системи, като системите за многостепенна ултрафилтрация премахват всички замърсявания и вредни химични елементи от водата, оставяйки само това, което е полезно за вас и вашето здраве. Хлор, тежки метали, олово, арсен – все неща, които нямат място във водата. Филтрационните системи премахват всички тях, като в същото време пропускат всички полезни минерали като магнезий, калций и цинк, доставяйки ви на момента най-качествената и полезна вода, която можете да си осигурите.

  1. Филтрите за вода придават много по-добър вкус и мирис на питейната вода.

Тъй като филтрационните системи пречистват водата на момента, тя има много по-добър вкус и мирис, тъй като микроорганизмите, които ги влошават нямат време да се развият, както често става със залежалата по складове бутилирана вода. Филтрирана вода също така премахва вкуса на хлор, който е специфичен за нефилтрираната чешмяна вода.

 

  1. Филтрираната вода има редица ползи за здравето ви.

Тъй като системите за филтрация премахват всички замърсители на момента, филтрираната вода има редица полезни свойства, като започнем с ефект на детоксикация, през подобряване работата на стомашно-чревния тракт, загуба на тегло, усвояването на минерали от организма и стигнем до по-добра хидратация на кожата и работа на имунната система. Всички системи на организма ви ще бъдат по-здрави и ефективни, когато им е осигурен чист и качествен ресурс.

  1. Филтрите за вода не изискват постоянна поддръжка

Системите за ултрафилтрация на Clean Water Bulgaria са компактни, лесни за монтаж и поддръжка, обслужват се веднъж на 12-18 месец, осигурявайки непрекъснат достъп до чиста питейна вода за вас и близките ви.

Както прочетохте, филтрацията на вода има огромни предимства пред чешмяната и бутилирана вода, като изброихме само част от тях в статията. Филтрационните системи са все по-достъпни и се радват на все по-голям интерес. Ако обмисляте инвестиция в система, която да гарантира на вас и семейството ви максимално качество на този толкова ценен ресурс, можете да разгледате технологичните решения на Clean Water Bulgaria или просто да се свържете с нас чрез формата за контакт за безплатна консултаци.