Ако тялото ви е склонно да натрупва и да отлага минерални соли, тогава в бъбреците и в пикочния мехур ще се появят камъни. За тези рискове предупреждава изследване на учените от университета в Калкута. Също така, излишъкът не само от хлор, но и от минерали в чешмяната вода може да изостри сърдечните проблеми.

    От твърдата, чешмяна вода кожата изсъхва и старее по-бързо.

След измиване се усеща сухота и стягане, и хората с чувствителна кожа могат да изпитат дразнене и сърбеж. Косата също изсъхва от водата с излишни соли. Тя става чуплива и се разресва по-трудно. Къпането на деца в твърда вода е една от причините за развитието на атопичен дерматит.

    Факт е, че качеството на течността е пряко повлияно от нейния източник

Чрез водоснабдителните системи, водата навлиза в домовете ни от реки, потоци, резервоари и други водни обекти, които често са замърсени от външни фактори, сред които най-голямата опасност е човешката дейност. Малко вероятно е пиенето на такава вода да е от полза, а точно обратното – може да навреди на човешкото тяло.

За да защитят себе си и своите близки от използването на чешмяна вода, много хора купуват бутилирана вода, като това може да се осъществи без каквито и да е трудности от почти всеки магазин. Такава вода може да бъде полезна, ако отговаря на всички препоръчани стандарти. Недостатъкът на тази опция е постоянната загуба на финансови ресурси. Освен това беше установено, че пластмасовите бутилки могат да имат отрицателен ефект върху съдържащата се в нея течност, така че използването на бутилирана вода също трябва да се извършва с едно на ум.