Чешмяната вода е леснодостъпна и на пръв поглед изглежда, че всичко с нея е наред. Има ли някакви рискове за здравето, ако се използва често за пиене?

Много от нас знаят, че не е добра идея да се пие непрекъснато вода от чешмата, но малко хора са наясно защо не бива да се прави това.

Според проучване на американски учени, използването на чешмяна вода може да бъде изпълнено с появата на много опасни заболявания, включително рак. Защо водата от чешмата може да бъде опасна за човешкото здраве?

    С едно на ум за чешмяната вода

Разбира се, това не означава, че веднага след като изпиете чаша вода от чешмата, ще бъдете застрашени от някакво опасно заболяване. Добре е да имате едно на ум, както и да прилагате няколко лесни за спазване правила, когато пиете вода от чешмата.

Всички знаем, че в големите градове, където има широк недостиг на водни ресурси, консумираната от жителите вода преминава през процеса на пречистване, като се подлага на многократно хлориране и дезинфекция. Въпреки факта, че хлорът наистина помага в борбата с патогените, живеещи в такава вода, дезинфектантите образуват огромен брой нови химични съединения, повечето от които са много опасни за човешкото здраве.

Известно е, че дори във вода без упорита миризма на белина има специален реагент, наречен натриев хипохлорит

Наличието му в чешмяната вода помага да се намали присъствието на патогенни бактерии с около 99%. Въпреки това мъртвите бактерии остават във водоснабдяването, образувайки органични странични продукти, сред които хлороформът и трихалометанът се считат за най-токсични. Натрупвайки се в човешкото тяло, тези вещества причиняват проблеми със стомашно-чревния тракт и дихателната система.

Ето защо е добре да обмислите инвестиция в система за пречистване на вода. Чиста Вода България изработва качествени системи за филтриране на вода. Предлагаме решения за дома и офиса. Може да спестите стотици левове годишно в офиса и да подобрите качеството си на живот, ако изберете диспенсър за вода от серията SmartWaterSpot